Logga ut

Att se och göra i Helsingör

 Resan tar endast 20 minuter och det finns en färja till Helsingör var femtonde minut, vilket innebär att det är lätt att hitta en lämplig avgångstid.

Det är också lätt att hitta plats ombord eftersom det alltid finns gott om utrymme på färjan.

News Oresund, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons
ferry-1977254__340.jpg

Färja till Helsingör

Färjan, som tar cirka 20-25 minuter att resa över Öresund, erbjuder en spektakulär utsikt över havet och Helsingörs skyline.

lasagna-5994612__340.jpg

Restauranger i Helsingör

Oavsett om du är ute efter en autentisk dansk matupplevelse eller en internationell rätt, finns det ett brett utbud av alternativ i Helsingör.

open-sign-1309682__340.jpg

Shopping i Helsingör

Shopping i Helsingør kan vara en fantastisk upplevelse för besökare som är ute efter några av de bästa shoppingmöjligheterna i Danmark

forsea

Forsea

Helsingborg – Helsingör

20 min
Upptill 55 avg/dag

Upptäck Helsingörs rika historia och kultur:

Att åka färja till Helsingör i Danmark är en upplevelse som många resenärer väljer när de skall besöka Danmark. Helsingör ligger på andra sidan Öresund och kan nås från Helsingborg med en kort färjeresa. På färjan kan man njuta av vacker havsutsikt och avkoppling, och i Helsingör finns det mycket att se och göra, inklusive det berömda Kronborgs slott som inspirerade Shakespeares Hamlet. En färjeresa till Helsingör är ett utmärkt sätt att utforska och uppleva både Sverige och Danmark på samma gång.

Under resan kan man njuta av utsikten, shoppa eller äta en god måltid i restaurangen. Det är vanligt att många resenärer slår sig ner och avnjuter mat och dryck, samtidigt som de tittar ut över havet. Vissa kvällar finns det även livemusik ombord, vilket kan göra resan ännu trevligare.

Det finns möjlighet att ta med sig en bil, buss eller att gå som fotgängare på färjan till Helsingör. Valet är helt upp till dig. Många människor väljer att ta färjan till Helsingör för att köpa alkohol. Om du tänker göra det är det bra att veta vilka mängder som är tillåtna att ta med sig hem. Per person är det tillåtet att ta med sig 10 liter sprit, 110 liter öl, 20 liter starkvin och 90 liter bordsvin.

Rutten trafikeras av två rederier: Forsea och Sundsbussarna. Antalet passagerare har minskat stadigt sedan Öresundsbron öppnades år 2000, vilket innebär att konkurrensen har ökat. År 2004 hade rutten över 12 miljoner passagerare, men 2011 hade antalet sjunkit till 8,3 miljoner. Trots detta är färjealternativet fortfarande populärt och det är fortfarande det enklaste sättet att ta sig till Helsingör från Helsingborg.

Annonser:

Besök också

Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare
Med reservation för eventuella felskrivningar, ändrade uppgifter och prisändringar.​