Torghandel och marknadsdagar

Helsingör är en stad som är känd för bra shopping och mysiga butiker längs trånga kullerstensgator. Det som gör den här orten lite extra speciell måste dock vara bevarandet av den klassiska torghandeln. Det är en väldigt trevlig tradition som fortsätter år efter år. Torgdagarna drar igång i april månad och fortsätter fram till november. Därefter är det lite för kallt för både säljare och köpare att mötas ute och därför tar torghandeln en paus under vintern. Dock finns det en annan anledning att samlas i just december månad, nämligen julmarknaden.

Julhyddor, glögg och presenter

Julmarknaden i Helsingör är för vissa årets höjdpunkt och det är inte ett dugg konstigt. Torget fylls av röda julhyddor, förväntansfulla människor och stämningsfull musik. Det är en mysig plats att komma till under julen och man kan njuta av en kopp glögg, våfflor och annat gott. Det finns också massor att handla här. Julhyddorna säljer allt från julpynt och prydnadssaker till väskor och stickade plagg. Vad är en julmarknad utan bra underhållning för barnen? Även detta har Helsingörs julmarknad tänkt på och sätter därför upp ett Pariserhjul varje år. Marknaden håller vanligtvis öppet från slutet av november till 21 december under helgerna.

Vad händer på torgdagarna?

Axeltorv kommer verkligen till liv på onsdagar, fredagar och lördagar från klockan 08:00 till 14:00. Det finns också många utserveringar här på sommaren där man kan sätta sig ner och ta del av den härliga atmosfären. Under torghandeln säljs allt från blommor, fräscha grönsaker och fina ostar. Det brukar vara skön stämning på torget och lokalbefolkningen liksom utomstående besökare samlas här tillsammans. Vill man inte handla på torget finns det ett stort antal andra butiker runt om i stan som erbjuder både exklusiva och prisvärda produkter. Har man möjlighet är det dock trevligt att i alla fall besöka torget och känna av stämningen.