Ta färjan mellan Helsingborg och Helsingör

En del föredrar att köra sträckan mellan hemorten och Helsingör, men att ta färjan är också ett väldigt bra alternativ. Det är smidigt, går snabbt och det krävs inga direkta förberedelser. Väljer du att resa med Scandlines tar överfarten endast 20 minuter och det finns mat, dryck och affär ombord. Båten avgår precis intill centralstationen så läget är perfekt för både tågresenärer och de som kommer med bil.

Innan avgång

Det enda som egentligen behöver göras innan avgång är att köpa biljett. Det finns biljettluckor på plats vid båten, men det går även att beställa biljetter i förväg. Det är vanligtvis lite mer prisvärt att handla online och detta är också något som rekommenderas under stora helger då det är mycket folk i rörelse. De som ändå inte vill handla i förväg kan gå fram till en biljettlucka i terminalen och snabbt köpa biljetter där. När biljetterna är inhandlade måste man bara se till att vara redo för avgång och checka in 3 minuter innan båten lämnar. De som kommer med bil måste checka in 15 minuter innan avgång.

Ombord på båten

Väl ombord på Scandlinesfärjan kan man passa på att handla varor som exempelvis parfym, tobak och vin. Det enda man bör komma ihåg är att tobak säljs på den svenska sidan och alkohol säljs på den danska sidan. De som inte är shoppingsugna kan istället handla något gott att äta och dricka i caféet eller hos Foodexpress. Där finns både kaffe, räkmacka och röd pölse.

Priser och avgångstider

De som tar färjan utan bil betalar endast runt 36 kronor. Har man bilen med sig finns olika prisalternativ beroende på om biljetter bokas online eller inhandlas på plats. Online ligger biljettpriser runt 420 kronor, på plats är det vanligtvis runt 460 kronor och med autobizz kostar det från 222 kronor. Färjornas intervall på dagtid är 15-20 minuter i båda riktningar och på natten en gång i halvtimmen.