Snabbt och smidigt över sundet med färja

Det finns många anledningar till varför det är bättre att ta sig över till Helsingör med färja än att köra bil eller sätta sig på tåget. Visst kan det vara skönt att ta bilen och kunna stanna längs vägen och tåget har också sina fördelar, men färjan har sin speciella charm. För det första tar det endast 20 minuter att ta sig över sundet med färja och själva färden i sig är en väldigt avkopplande och behaglig upplevelse. Det finns mat, dryck ombord och möjlighet att köpa varor som parfym och tobak. Caféerna bjuder bland annat på goda räkmackor, pölse, öl, kaffe, vin, läsk och varm choklad. Här finns något för hela familjen. Det finns gott om plats ombord för barnen att röra sig och bekväma stolar där man kan slå sig ner och njuta av utsikten.

Prisvärt och bra avgångstider

Sundsbussarna och Scandlines är de två rederier som trafikerar sträckan mellan Helsingborg och Helsingör. Sundsbussarna tar enbart emot fotgängare samt cyklister och avgår en gång i timmen, medan Scandlines även tar emot biltrafik och avgår i intervaller på 15-20 minuter. Scandlines erbjuder även resor på natten. Detta betyder att det finns gott om avgångstider att välja mellan, vilket är ännu en fördel till varför färjan är ett bra alternativ för att ta sig över sundet. Båda rederier erbjuder också mycket bra priser och det finns speciella erbjudanden för barn, pensionärer och de som vill åka tur och retur. Till och med hundar är välkomna ombord och de åker helt gratis.

Ett bra alternativ för alla resenärer

Att ta färjan över till Helsingör är ett lämpligt alternativ för alla familjemedlemmar. Det ger en stunds avkoppling samtidigt som det finns möjlighet att äta en god lunch, fika eller bara ta något gott att dricka i väntan på ankomst. Utsikten över havet är svår att slå och det bästa av allt måste ändå vara att resan enbart tar 20 minuter.