Shoppa loss i Helsingör

I Helsingör är det enkelt att shoppa då alla butiker ligger inom kort gångavstånd. Det är väldigt mysigt att vandra ner längs de små gatorna och gå in i affär efter affär. Slipp storstadshetsen och njut istället av ett lugnare tempo, men likaså stort utbud. Helsingör har ungefär 250 butiker, både större modekedjor och betydligt mindre affärer. Här finns något för alla i olika kategorier som kläder, mat, antikviteter och skor i olika prisklasser. Det finns även gott om restauranger och caféer där man kan ta en paus efter en lång shoppingrunda eller äta en god lunch.

Öppettider

Eftersom Helsingör är en relativt liten stad kan man inte räkna med lika generösa öppettider som exempelvis Köpenhamn eller Malmö, där varuhus kan hålla öppet så sent som till klockan 22:00. I Helsingör är tiderna mer begränsade, men man har trots det lagom tid på sig att uträtta samtliga shoppingbehov. Affärerna öppnar klockan 10:00 på morgonen och stänger 17:30 på vardagar, förutom fredagar då de har öppet till 18:00. På lördagar får man vara ute i god tid då butikerna stänger redan klockan 14:00. Söndagar håller affärerna helt stängt.

Massor av shopping

Huvudgatan vid namn Stengade är hem till alla modebutiker och här finns också delikatesser, vin och Danmarks äldsta bageri, Möllers konditori. I slutet av gatan finns Bycenter som har ytterligare 33 butiker. Shoppingen ligger utspridd över 3 gågator, Stengade, Stjernegade och Bjergegade. Det är också dessa 3 gator som enkelt tar dig runt kärnan av Helsingör. På de två sistnämnda gatorna ligger lite mer exklusiva modebutiker, annorlunda inredningsaffärer och trevliga köttbutiker. De som tar sig till Hans Rostgaards Gård har möjlighet att kika in på en konstverkstad som definitivt är värd ett besök. Här finns även en dockhusaffär för de som är intresserade eller samlar på den här typen av föremål.