Helsingborg – Helsingör med Sundsbussarna

Sundsbussarna är det andra rederiet, förutom Scandlines, som kör sträckan mellan Helsingborg och Helsingör. Det tar cirka 20 minuter att åka mellan dessa två städer och färjan är ett bra alternativ för de som vill ta sig över sundet till fots, med cykel eller barnvagn. Sundsbussarna har tre olika salonger där resenärerna kan koppla av och äta gott. Det finns avgångar varje timme, men tänk på att dessa färjor inte tar emot biltrafik. Det kostar inget extra att åka fram och tillbaka så länge du vill, bara du har en tur och retur biljett.

Mat och dryck ombord

De som tycker om att sitta och avnjuta en god måltid och samtidigt titta ut över havet kommer inte bli besvikna efter en tur med Sundsbussarna. Varför inte äta gott och fylla på energin innan det är dags att gå ut på Helsingörs gator och ta sig an diverse aktiviteter? Här serveras goda smörgåsar som påstås vara de bästa i hela Öresund och du kan också beställa in en kopp kaffe eller ett glas vin. Det finns även ett flertal alternativ för barnen och specialmenyer under bland annat jul, påsk och sommar.

Boka en hel salong

Det finns möjlighet att till och med boka en hel salong på färjan för speciella tillställningar som exempelvis företagsfester, bröllop eller födelsedagar. Detta är ett roligt och annorlunda sätt att fira och en oförglömlig upplevelse för gästerna.

Mer om resan

En enkelbiljett med Sundsbussarna kostar 45 kronor, medan tur och retur kostar runt 85 svenska kronor. Pensionärer åker till rabatterat pris och det gör även barn. Hundar åker helt gratis Det går också bra att köpa ett kort med tio resor för 360 kronor och det finns särskilda priser för skolklasser. Båten avgår en gång i timmen från både Helsingör och Helsingborg från 10:00 fram till 18:30.