Handla i Helsingör

Helsingör är en stad som verkligen levererar när det gäller shopping och utbud. Det finns små klädesbutiker, större kedjor, gott om mat och dryck, inredning, smycken och mycket mer. Det som är bra med Helsingör är att det inte är någon överväldigande stad utan allt känns rimligt och ligger på kortare avstånd. Man behöver inte promenera i timmar för att hitta rätt, istället finns allt samlat på en mindre yta. Oavsett om man är ute efter en ny festoutfit, nya vinterskor, en god ost eller en välsmakande flaska vin kan du hitta det längst Helsingörs gator. Det finns också underbara glassbutiker och många restauranger som erbjuder mat från alla världens hörn. De som besöker Helsingör under vintern kan handla julklappar, uppleva julmarknaden eller bara strosa runt på stadens alla gator.

En historisk bild

Det är inte bara på senare tid som Helsingör har blomstrat upp och lockat till sig shoppingsugna människor. Staden var redan en populär mötesplats för handel så långt bakåt som under vikingatiden. Under 1400-talet infördes en lag om att alla fartyg som kom till Öresund var tvungna att betala en viss summa i skatt till den dåvarande danska kungen. Detta gjorde staden mycket rik och ett flertal byggnader finns fortfarande kvar idag som sevärdheter.

Handla dryckesvaror

Något många svenskar som bor nära den danska gränsen tenderar att göra är att åka över för att handla alkohol. Det finns väldigt billig öl jämfört med Sverige och man kan även hitta vin och annan sprit i vanliga matbutiker. Det man bör komma ihåg är att kvaliteten på dessa varor är aningen sämre än om man istället skulle besöka ett varuhus. Kvickly är till exempel ett varuhus som har satsat på lite mer kvalité och erbjuder många spännande ölsorter från ett flertal länder. Här finns även ekologiska produkter för de som är intresserade av ett sådant sortiment.