En trevlig vistelse i Helsingör

Helsingör är en stad som ligger på Nordsjälland och har allt från ett rikt kulturliv, badstrand, shopping, mysiga restauranger och andra sevärdheter. Staden ligger en kort båtresa från Helsingborg och båda dessa orters namn består av ordet helsing som i sin tur betyder hals. Bakgrunden till namnet är den passage som går mellan respektive stad där ett antal krig utspelade sig här under 1700-talet. Danmark förlorade slaget om Helsingborg hela sex gånger, men vann även tillbaka staden precis lika många gånger.

Besök ett museum

Det finns ett antal intressanta museum att besöka i Helsingör. Handels och sjöfartsmuseet är ett av dessa som ligger på Kronborgs slott med en stor samling maritima föremål som både vuxna och barn kommer att uppskatta. Här finns också Danmarks Tekniska Museum där man både kan få ta sig en titt på klassiska veteranbilar, motorcyklar och ett flertal äldre flygplan. Detta är ett museum som är perfekt för nyfikna barn och de kan bland annat få svar på frågan om hur man egentligen tillverkar en dator.Här kan man också besöka karmeliterklostret och domkyrkan Sct. Olai. Visst är det något speciellt med landsbygden som man bland annat kan läsa om på leaderuross.se, och även den typiska storstaden har sin charm, men ibland vill man åt det som hamnar precis däremellan.

Kronborg slott

Slottet är en välkänd byggnad i Danmark och har en fin riddarsal, en fantastisk kyrka och skrämmande fängelsehålor. Ett besök här kommer inte lämna någon besviken och man får uppleva en blandning av stolthet, historia och arkitektur. När man ändå är på besök i Kronborgs slott, även kallat Hamlets slott, måste man bara passa på att njuta av utsikten över Öresund från det högsta tornet. Under sommaren kan besökare också se en uppsättning om dramat.

Ta en paus på torget

Axeltorv ligger mitt i Helsingör med flera trevliga kaféer där man kan njuta av en god öl, lunch eller middag. Njut av atmosfären och vila fötterna här en stund innan färden fortsätter mot fler sevärdheter och roliga aktiviteter. Det finns också många restauranger belägna i korsvirkeshus över hela staden och pubar som står för underhållningen på kvällarna.