Ett ultimat besök i den underbara staden Helsingör

De som letar efter nöje, god mat och bra sevärdheter bör sätta igång med att planera en resa till vackra Helsingör. Spendera en dag, en helg eller varför inte en hel vecka i kuststaden som ligger ett stenkast från Köpenhamn. Myskänslan är ett faktum och här går allt i sin egen takt.

Olika boendealternativ

De som väljer att stanna ett antal dagar behöver någonstans att bo. Har man båt kan man segla eller köra över sundet till Helsingörs trevliga hamn, annars finns det både bed and breakfasts och hotell, men även campingplatser.

Utflyktsmål

Helsingör är en bra utgångspunkt för de som tycker om utflykter. Staden ligger ungefär en halvtimmes bilkörning från Hornbaek som har en kritvit sandstrand där man verkligen kan koppla av under sommarmånaderna. Här finns också trevliga smågator, affärer och en golfbana för de som känner för att aktivera sig lite extra. Andra ställen i närheten som också har fina badstränder är Rungsted och Gilleleje. Fredensborgs palats ligger 15 km från Helsingör och är man på besök här under juli månad anordnas trevliga rundvandringar där man kan få veta mer om slottet och dess historia. Nöjesfältet Bakken ligger inte heller långt från Helsingörs stadskärna och här kan man åka karuseller i timmar. Det bästa av allt är att nöjesfältet inte tar någon inträdesavgift.

Massor av glass och god mat

Något som danskarna är väldigt bra på är att leverera god glass. I Helsingör kan man hitta många mysiga glassbutiker där man kan käka glass tills det sprutar ur öronen. Det finns oändligt med smaker och man kan även lägga en gräddbulle på toppen om man känner för det. Under ett par dagar i Helsingör räcker det dock inte med att enbart äta glass. De flesta vill helst äta lite mer än så och det finns flera barer, restauranger och pubar att välja på. Ibland kan det också vara gott att bara äta en pölse på torget.